back

Комфортно, цікаво, пізнавально: на Чернігівщині відбулася «Седнівська осінь»

01-10-2018 | 11:00

У містечку на березі Снову з майже тисячолітньою історією — Седневі — цими вихідними зібралися десятки літераторів, художників, кіномитців, народних майстрів не лише з області, а й з багатьох куточків України. Вже традиційно на Чернігівщині пройшов Всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль «Седнівська осінь».

Втім, святкували не лише мистецько-культурний захід, а й 950-річчя з часу заснування Седнева.

До урочистостей долучився голова обласної ради Ігор Вдовенко. Він зазначив, що «Седнівська осінь» — це своєрідна візитівка Чернігово-Сіверського краю. Древній Седнів не можливо представити і без знаменитої садиби Лизогубів, автентичної дерев'яної Георгіївської церкви, де у двадцятому столітті за твором Миколи Гоголя знімали художній фільм «Вій». Крім того, містечко здавна приваблювало творчо обдарованих людей і набуло слави справжньої літературно-мистецької майстерні.

На території садиби Лизогубів, де проходила урочиста частина свята, працювали виставкові центри, «Містечко майстрів», де можна було не тільки ознайомитися, але й придбати вироби народних умільців. Для жителів та гостей Седнева колективи Чернігівщини підготували концертну програму.

Також у рамках заходу відкрили експозицію народного художника України, уродженця Чернігівщини, Анатолія Шкурка «Шевченко у Седневі».

Розважальна програма передбачала і кінно-спортивне шоу.

 

 

За інформацією відділу інформаційного забезпечення
та зв'язків громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради