back

Вітання Президента з нагоди Дня усиновлення

01-10-2018 | 08:07

Дорогі співвітчизники!

30 вересня християни вшановують пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це трагічне і водночас величне християнське свято символізує жіночу мудрість, доброчесність та готовність до самопожертви заради віри.

Знаменно, що саме у цей день українці відзначають День усиновлення.

Сьогодні тисячі українських дітей, які втратили рідну сім’ю, проживають і виховуються у дружніх, щасливих родинах. Вони відчувають щиру турботу про себе, вчаться любити ближнього, робити добро, бути активними членами суспільства.

Глибоко переконаний, що сім’я є найкращим середовищем для зростання здорової дитини. Кожна година, день, рік, які дитина проживає в люблячій родині — це інвестиція в її успішне майбутнє. І мені приємно, що серед нас так багато людей, які присвятили своє життя вихованню дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дорогі усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі, низький уклін вам за щоденну кропітку працю, за вашу щедрість та любов до дітей, за готовність віддати часточку себе заради благополуччя і добробуту дитини.

Ми вами пишаємося. Нехай шанують вас діти та береже Бог.

Петро ПОРОШЕНКО