back

На Чернігівщині видано 7 кредитів здешевленої іпотеки

07-08-2012 | 09:37

У країні триває реалізація соціальної ініціативи Президента «Доступне житло». Не стоїть осторонь цього процесу й Чернігівщина. Про результати впровадження державної програми здешевленої іпотеки в області йшлося на черговій нараді, яку 7 серпня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

За інформацією директора Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» Анатолія Ярошевського, на сьогодні опрацьовано пакети документів майже 250 сімей, які потребують покращення житлових умов. Фонд спрівпрацює з «Укргазбанком» і «Ощадбанком». До справи долучаються банк «Демарк» та ЗАО ФК «Княгиня Ярославна», які вже пройшли акредитацію. На сьогодні в області вже видано 7 кредитів, на загальну суму 1 млн.300 тис. грн. До кінця наступного тижня планується надати ще 6 кредитів.

Під час наради Віктор Геращенко повідомив, що 8 серпня відбудеться засідання Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду, на якому об’єкти будівництва ДП«Укрсівербуд»ЗАТ «ДСК» буде включено до переліку об’єктів придбання доступного житла. Він також зазначив, що всього по Україні видано 144 кредити здешевленої іпотеки, з яких 54 у м. Києві.

За результатами засідання, заступник голови облдержадміністрації дав доручення продовжувати роботу в напрямку впровадження в регіоні державної програми здешевленої іпотеки. Для цього, на його думку, слід використовувати індивідуальний підхід до кожної родини, яка хоче стати учасником програми.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації