back

У Козелецькому районі пройшли навчання з цивільного захисту

28-09-2018 | 10:41

Як діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації, відпрацьовували вчора, 27 вересня, на Козелеччині. Спеціальне тренування провели для органів управління та сил ланки територіальної підсистеми цивільного захисту району. До навчань долучилися заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко та голова Козелецької райдержадміністрації Володимир Швед.

Тема навчань: реагування відповідних служб у випадку загрози чи виникнення катастрофічного затоплення при руйнуванні греблі Київського водосховища. Тож учасники тренувань – представники Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, Козелецької РДА, Остерської міської ради, Козелецької та Деснянської селищних рад, ряду сільських рад, а також рятувальних служб регіонального та місцевого рівнів – перевіряли стан готовності в разі виникнення надзвичайних ситуацій, з’ясовували проблемні питання для їх оперативного усунення.

Так, були уточнені території та населені пункти, які потрапляють у зону можливого катастрофічного затоплення. Відпрацьовувалися навички керівного складу та фахівців евакуаційних органів з організації та проведення евакуаційних заходів.

Перш за все, оцінили ефективність комплексу заходів з інформування населення про надзвичайну ситуацію. Відпрацьовували, як оперативно розгорнути евакуацію жителів. При цьому забезпечити громадську безпеку і порядок в евакуйованих населених пунктах, життєзабезпечення евакуйованого населення у місцях тимчасового розміщення, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Безпосередньо ознайомилися з готовністю роботи пунктів розміщення людей (у разі надзвичайної ситуації) в Остерській гімназії, Крехаївському сільському клубі та Савинській школі.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації