back

Прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» продовжено до 8 жовтня

28-09-2018 | 08:14

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, що метою Конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик за темами: «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах», «Формування безпечного життєвого середовища», «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку».

— Щорічно ми разом з Радою Європи змінюємо теми конкурсу, намагаючись не відставати від змін у громадах. Крім того, різні теми — це більше можливостей для ОТГ показати свої успіхи. Саме тому серед учасників конкурсу є міста і села, які отримували відзнаки декілька років поспіль. Наприклад, Кіптівська сільська об’єднана громада Чернігівської області, Дунаєвецька міська об’єднана громада, що на Хмельниччині, Тростянецька міська рада Сумської області, Івано-Франківська міська рада, — коментує Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко також зазначив, що кращі практики місцевого самоврядування доводять: громади можуть робити великі зміни і бути привабливими для інвесторів. Помітно, що ОТГ стали зацікавленими розповідати про свої успіхи, будувати власну репутацію як надійних та спроможних партнерів для бізнесу і держави у реалізації великих проектів.

Відзначення переможців традиційно відбудеться наприкінці року.

Партнер Мінрегіону у проведенні Конкурсу — Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

 

За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
 будівництва та житлово-комунального господарства України