back

Завершується конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування

21-09-2018 | 18:49

Наближається до завершення конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, оголошений обласою радою. Дедлайн подання матеріалів — 30 вересня.

Творчі працівники медійної сфери Чернігівщини мають ще трохи більше тижня, щоб надіслати свої роботи та позмагатися за премію для переможців.

Конкурс проводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Учасниками конкурсу можуть бути штатні і позаштатні працівники засобів масової інформації Чернігівщини, а також особи, які займаються незалежною творчою діяльністю, працівники інформаційних підрозділів та прес-служб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області.

Конкурс проводиться в чотирьох жанрових номінаціях:

- онлайн-публікація;

- публікація в друкованих ЗМІ;

- радіоматеріал;

- відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Конкурсні роботи оцінюються в межах номінацій.

Роботи, подані учасниками на Конкурс, мають відповідати наступним тематичним пріоритетам:

- реформа децентралізації влади у Чернігівській області;

- реалізація Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у Чернігівській області;

- фінансова децентралізація, підтримка місцевого і регіонального розвитку;

- успішні приклади діяльності органів місцевого самоврядування в Чернігівській області з питань соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку територій;

- реалізація проєвропейських реформ у територіальних громадах Чернігівської області;

- залучення жителів територіальних громад Чернігівської області до здійснення місцевого самоврядування;

- проблемні питання розвитку місцевого самоврядування в Чернігівській області.

Подані на Конкурс роботи повинні відповідати наступним основним вимогам та критеріям:

- бути опублікованими (оприлюдненими, розміщеними) у місцевих друкованих та електронних ЗМІ, а також Інтернет-виданнях та офіційних порталах органів місцевого самоврядування і виконавчої влади Чернігівської області вперше у поточному конкурсному році, але не пізніше дати останнього дня збору Конкурсних заявок;

- відповідати тематичним пріоритетам Конкурсу;

- фахово висвітлювати тематику, коректно застосовуючи необхідну термінологію;

-  містити актуальну інформацію, яка сприятиме розумінню суті реформи, висвітлюватиме кращі практики (здобутки, проекти, програми, корисні ініціативи тощо) органів місцевого самоврядування та / чи громади;

- відповідати етичним нормам та стандартам журналістики (баланс думок і точок зору, об’єктивність, достовірність (посилання на джерела), відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота представлення фактів та інформації з проблеми тощо);

- оригінальність викладення, креативність, авторський підхід, врахування цільової аудиторії.

До участі в Конкурсі не допускаються матеріали рекламного та політичного характеру.

Для участі в Конкурсі учасники у термін, визначений в оголошенні про Конкурс, заповнюють Конкурсну заявку [гугл-форму] та додають до неї одну роботу (публікацію, або аудіо- чи відеозапис) у вигляді посилання на цю роботу, яка попередньо завантажується автором на файлообмінні хмарні сервіси або до мереж YouTube, Vimeo, SoundCloud, де має зберігатися у вільному доступі до моменту оголошення переможців Конкурсу.

Учасники мають право брати участь лише в одній номінації Конкурсу. Кожен учасник може подати до трьох конкурсних робіт, оформивши їх окремими конкурсними заявками.

Серед поданих на Конкурс робіт в кожній з чотирьох жанрових номінацій визначатимуться по 3 переможці, які отримають дипломи та грошову винагороду в розмірі відповідно до категорії Премії:

І премія – в розмірі 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;

ІІ премія – в розмірі 3-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;

ІІІ премія – в розмірі 2-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу.

Конкурсна комісія може своїм рішенням визначати один чи декілька матеріалів, автори яких отримують заохочувальні відзнаки.

Детальніше про перелік та технічні характеристики документів, які учасники Конкурсу подають разом із Конкурсною заявкою, можна дізнатися за посиланням.