back

Чернігівщина відзначить 860-річчя з дня народження князя Ігоря Святославовича

03-08-2012 | 15:19

З метою вивчення і популяризації національно-культурної спадщини, раціонального використання історико-культурного потенціалу Новгород-Сіверщини, розвитку позитивного туристичного іміджу регіону, підтримуючи ініціативу громадськості, на виконання Постанови Верховної Ради України від 7 вересня 2011 року №3708-VI в області готуються до відзначення 860-річчя з дня народження Новгород-Сіверського князя Ігоря Святославовича, головного героя давньоруської поеми «Слово о полку Ігоревім». Вже працює робоча група з питань створення у м. Новгород-Сіверський Міжнародного історико-культурного центру «Слово о полку Ігоревім».

3 серпня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів нараду з питань підготовки та відзначення цієї визначної дати в Чернігові.

Під час наради зазначалося, що культурно-мистецький захід, приурочений 860-річчю з дня народження князя Ігоря Святославовича, відбудеться в Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» 14 серпня поточного року. Там буде представлено виставку, на якій відомий російський письменник Юрій Сбітнєв планує презентувати 25 робіт художника Юрія Королькова, що повністю відтворюють події поеми «Слово о полку Ігоревім» в живописі. В свою чергу, працівники музею «Пласт-Арт» підготують виставку робіт українських художників. Долучиться до справи й Чернігівський обласний художній музей, який надасть на виставку 14 робіт з цієї тематики.

В рамках відзначення в жовтні 2012 року в обласному центрі на території Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» також планується встановлення пам’ятника князю Ігорю.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації