back

Надходження до бюджетів області збільшуються

18-09-2018 | 12:12

Понад 3 мільярди гривень податків і зборів сплачено до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-серпні 2018 року, повідомили у Головному управлінні ДФС області.

Здебільшого, бюджети територіальних громад області формуються від надходжень податку на доходи фізичних осіб – близько 63 % загальної суми надходжень (1,9 мільярда гривень).

Податок на майно забезпечує майже 16 % доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 489 мільйонів гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 409 мільйонів гривень, що перевищує 13 % загальної суми надходжень.

Як і раніше, поточного року чверть доходів місцевих бюджетів від сплати податків (779 мільйонів гривень) формують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я. Внесок до бюджетного кошика сільськогосподарських підприємств — 20 % загалу (622 мільйона гривень), промислових підприємств — 15 % (467 мільйонів гривень), підприємців і громадян-платників податку на майно — майже 15 % усіх сплачених до бюджетів податків.

Значно менше впливають на наповнюваність бюджетів підприємства торгівлі та громадського харчування (8 % доходів місцевих бюджетів), лісового господарства (3,5 %) та будівельних організацій (1,6 %).

Відрахування до місцевих бюджетів зросли у всіх без винятку галузях народного господарства. А це в свою чергу дає підґрунтя для розвитку регіону, фінансування соціальних та економічних програм та проектів з розвитку інфраструктури.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за повідомленням Головного управління ДФС області