back

Військова присяга – в день 40-річного ювілею Академії Державної пенітенціарної служби

14-09-2018 | 16:30

Більше ста курсантів Академії Державної пенітенціарної служби України сьогодні, 14 вересня, склали військову присягу. Ця подія збіглася в часі з урочистими заходами з нагоди 40-річчя з дня утворення Академії. Святкова церемонія відбулася на Пагорбі Слави у Чернігові.

Серед учасників заходу – заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, народний депутат України Олександр Кодола, представники міністерств юстиції та освіти і науки України.

– Сьогодні ви склали присягу на вірність українському народові. – звернулася Наталія Романова до курсантів. Це завжди знаменна подія для кожної людини. Адже клятва у вірності своїй Батьківщині споконвічно для кожного є тим непорушним словом, ціна якому – більше за життя. Нині в нашій країні відбувається масштабна реформа кримінально-виконавчої служби. І ви безпосередньо долучитесь до її втілення.

Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-визволителів, поклавши квіти до Вічного вогню.

 

 

Урочистості продовжилися в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Тут викладачів і студентів вітали представники органів влади місцевого та загальнодержавного рівнів.

Не обійшлося і без нагородження кращих викладачів закладу, який за сорокаріччя існування пройшов шлях від простої школи міліції до справжнього наукового та освітнього центру. Наразі в Академії здобувають освіту понад півтори тисячі осіб (курсантів, студентів та слухачів).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за цілісність України.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 40-річчя від дня створення Академії Державної пенітенціарної служби Подяку голови ОДА оголошено:

Віговському Віталію Леонідовичу — викладачу кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії Державної пенітенціарної служби;

Мошті Ігорю Анатолійовичу — помічнику ректора групи організаційно-аналітичної роботи та контролю Академії Державної пенітенціарної служби;

Ніщимній Світлані Олексіївні — завідувачу кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу Академії Державної пенітенціарної служби.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації