back

75-річчя вигнання нацистів з Чернігівської області: зустріч з ветеранами

13-09-2018 | 17:10

З нагоди 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Чернігівщини в Обласному молодіжному центрі відбулась військово-історична конференція.

Захід зібрав ветеранів, а також представників молодіжних організацій.

Серед учасників – перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник керівника апарату ОДА Ірина Соломаха, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Відкриваючи конференцію, голова ради обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко зазначив, що за роки війни Чернігів зазнав непоправних втрат, але зусиллями багатьох поколінь місто відбудоване та оновлене.

– Дивлячись у цей зал, я бачу очі людей, яким хочеться дякувати. Ви у своїх душах та серцях несете тепло, любов до Вітчизни. Саме цьому треба навчати молоде покоління, яке має знати історію рідного краю та рівнятися на його героїв, – звернулася до ветеранів Ірина Соломаха.

Учасники конференції вшанували пам'ять загиблих бійців хвилиною мовчання.

Ветерани Другої світової війни поділилися власними спогадами про події того часу. Зокрема розповіли про бої за визволення Чернігова, у тому числі наступальну Чернігівсько-Прип’ятську операцію, про партизанських рух в області. Також мова йшла і про роль жінок у боротьбі з нацистськими окупантами.

Присутні могли ознайомитися з виставкою художньої і документальної літератури військової тематики та мемуарами членів ветеранських організацій.

Свої вітання ветеранам висловили артисти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, а також вихованці Палацу дітей та юнацтва.

Завершився захід переглядом фільму «Чернігівський рубіж».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації