back

Які професії найбільше затребувані на Чернігівщині?

13-09-2018 | 15:50

У той час, коли деякі українці нарікають на тотальне безробіття, чимало роботодавців, зокрема й Чернігівщини, не можуть знайти потрібних працівників.

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, цього року найбільше вакансій було в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, державному управлінні й обороні, обов’язковому державному страхуванні. Найменше – у сферах інформації та телекомунікації, операцій з нерухомим майном, добувній промисловості, фінансовій і страховій діяльності, мистецтві, спорті тощо.

ТОП-10 найзатребуваніших професій від обласної служби зайнятості: водії, продавці, трактористи, кухарі, швачки, слюсарі, слюсарі-ремонтники, охоронники, бухгалтери, інженери різних галузей, менеджери.

За словами Лідії Падалки, до цього рейтингу також могли б увійти некваліфіковані працівники (підсобні робітники, прибиральники, сторожі, вантажники).

Загалом протягом січня-серпня 2018 року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 21,9 тисячі вакансій. З числа вакансій, що формують базу даних обласної служби зайнятості, – чверть призначається для робітників з обслуговування технологічного устаткування: водіїв, машиністів котелень, трактористів, токарів, складальників верху взуття, рамників тощо. Кожна шоста вакансія – для працівників торгівлі, сфери послуг та найпростіших професій. Кожна восьма пропозиція роботи – для кваліфікованих робітників з інструментом, а це слюсарі-ремонтники, швачки, електромонтери, електрогазозварники, столяри, маляри.

 

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості