back

Комфортно має бути всім: і пасажирам, і перевізникам

13-09-2018 | 12:10

Шість питань порядку денного сьогодні розглянули на черговій Координаційній раді облдержадміністрації з питань організації пасажирських автоперевезень в області.

Мова йшла як про відкриття нових рейсів, так і їх оптимізацію. На маршруті Чернігів–Грабівка до конкурсу тимчасово курсуватиме транспорт іншого надавача послуг.

Після погодження з райдержадміністрацією у неділю не їздитиме автобус Ніжин–Валентіїв. Думають на Ніжинщині і про зручне та постійне виконання рейсів до сіл, маршрути до яких вважаються невигідними. Вихід з цієї ситуації є. Такі сполучення варто винести на конкурс у пакеті з конкурентоспроможними напрямками. Наразі потрібно відстежити терміни закінчення договорів та підготувати відповідні пропозиції.

Про те, як забезпечити рівні можливості реалізації права на пільгове проїзд, думають у Прилуках. Проблемним це питання стало на приміських маршрутах, яким користуються як жителі міста, так і району. Серед можливих варіантів вирішення — передача цих маршрутів до компетенції міста.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації