back

У Чернігові вперше відсвяткували День Десни

10-09-2018 | 10:14

Цими вихідними чернігівці та гості міста під гаслом «Збережемо річку для наступних поколінь» відзначали День Десни — головної водної артерії області.

Організатори — Деснянське басейнове управління водних ресурсів та ГО «За відродження Десни» за підтримки Державного агентства водних ресурсів України, Чернігівської ОДА та Чернігівської міської ради — планують святкувати щорічно.

Привітала учасників заходу й заступник голови ОДА Наталія Романова. На її переконання, таке свято не тільки змінить ставлення населення до водних ресурсів, а й допоможе виховати екологічно-свідоме майбутнє покоління.

Розпочалося дійство змаганнями із веслування на човнах «Дракон». Потім продовжилося у сквері імені Б. Хмельницького, де, зокрема, нагородили переможців змагань та оголосили результати попередньо проведених конкурсів: «Десна в об’єктиві», «Кращий логотип свята» та «Краща стаття екологічного спрямування».

Відпочивали не тільки дорослі: у сквері працювало дитяче AQUA-містечко з майстер-класами на річкову тематику, дослідами під мікроскопом, аніматорами, ART-сушкою дитячих малюнків тощо.

Святкового настрою додала концертна програма «Десно моя синьоока».

Детальніше у сюжеті телеканалу «Дитинець»:

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації