back

На Чернігівщині відзначатиметься 193-я річниця від дня народження Пантелеймона Куліша

01-08-2012 | 12:14

Традиційно, на початку серпня в Україні вшановують пам’ять видатного філософа і поета Пантелеймона Куліша. Про нього можна говорити як про поета і прозаїка, історика й етнографа, перекладача й мовознавця, публіциста й культурно-освітнього діяча. Але, насамперед, це талановитий письменник, голос та серце багатьох поколінь.

На хуторі Мотронівка Борзнянського району, де упокоївся прах П.Куліша, створений історико-меморіальний музей-заповідник «Ганнина Пустинь». Саме на його території 9 серпня поточного року відбудуться урочистості з відзначення 193-ї річниці від дня народження видатного діяча.

Про це йшлося на нараді з питань підготовки цього заходу, яку 1 серпня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Учасники засідання обговорили сценарій заходу та розглянули низку організаційних питань. Як завжди, на урочисті заходи очікується приїзд поважних гостей – урядовців, народних депутатів, керівництва області. Тому, на думку Віктора Тканка, необхідно провести всі підготовчі заходи ретельно й вчасно, щоб на належному рівні відзначити чергову річницю від дня народження Пантелеймона Куліша.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації