back

Разом до успіху: підприємці Чернігівщини єднаються задля благополуччя регіону

03-09-2018 | 08:16

Вдруге у своє професійне свято підприємці зібралися на Бізнес-фесті «Разом до успіху». Цьогоріч запрошували до участі й колег з інших регіонів.

Розпочалося дійство приємностями для самих винуватців свята. На головній площі Чернігова кращі з кращих отримали почесні відзнаки.

Згодом все зібрання на чолі із заступником голови ОДА Сергієм Сергієнком, першим заступником голови обласної ради Валентином Мельничуком та міським головою Владиславом Атрошенком рушило до Центрального парку культури і відпочинку.

А там смачні, корисні та цікаві локації. Малечі пропонували всякі розваги, а дорослі тим часом дегустували та купували різноманітну продукцію. Була можливість й отримати консультацію:

від державних органів —  Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби в області, служби зайнятості, Головного територіального управління юстиції, управління ДСНС,  управління Держпраці в області;

від бізнесу — банківських та юридичних структур, аудиторів та бухгалтерів, ІТ–компаній, агенцій з нерухомості та туристичних фірм, фітнес-центрів, а також освітніх закладів позашкільного та альтернативного навчання, фірм із виготовлення меблів та авторемонтних послуг.

Про свою роботу розповідали й громадські організації.

— Чернігівщина впевнено нарощує експорт. Розірвання дружніх стосунків з Російською Федерацією відкрило підприємцям нові ринки, нові перспективи. Наш товар можна побачити на полицях всього світу.

Активно розвивається харчова галузь, зокрема в частині створення продукту з доданою вартістю. Маємо успіхи у легкій промисловості. Наразі ведуться перемовини щодо отримання більших замовлень у сфері машинобудування.

В області працює чимало потужних виробництв, та все ж більшу часту надходжень до бюджету складають податки малого та середнього бізнесу.

Підприємці відчули полегшення у сфері оподаткування. Однак, тут нам ще є над чим працювати, — зазначив Сергій Сергієнко.

Читати також: Юлія Свириденко: підприємства Чернігівщини збільшили поставки товарів до країн ЄС

Варто зазначити, що Чернігівщина вже має досвід організації таких свят: тиждень тому відбувся ще один колоритний захід — Фестиваль молока.

Читати також: Свято з користю: у Чернігові пройшов «Фестиваль молока»

 

— Такі заходи є дуже корисними з точки зору комунікації. Підприємці можуть не лише налагодити певні ділові контакти, а й поспілкуватися безпосередньо зі своїми споживачами. Ми от уже занотували кілька побажань від покупців, — зауважив представник компанії "Добродія Фудз" (виготовленні пластівців)  Костянтин Ільченко.

 

Цікаво, що ініціаторами саме такого формату Дня підприємця є самі ж представники бізнесу. Органи влади області залюбки підтримали ідею.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток підприємницької діяльності, зміцнення приватного сектору вітчизняної економіки та з нагоди Дня підприємця:

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

ІБРАГІМОВУ
Лілію Салім’янівну

- керівника Арт-студії «Колібрі», м. Чернігів;

ІВАНОВА
Костянтина Вікторовича

- президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати;

КОЛОШУ
Валерія Петровича

- директора приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське», Бахмацький район.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

ДРУЖБІНУ
Едуарду Вікторовичу

- директору заміського СПА готелю «ШишкiNN», Чернігівський район;

МИСНИКУ
Віталію Миколайовичу

- фізичній особі-підприємцю, м. Корюківка;

РІЗУСІ
Інні Миколаївні

- керівнику відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спілка фахівців з нерухомого майна України» у місті Чернігів;

САМУСЕНКО
Людмилі Іванівні

- директору товариства з обмеженою відповідальністю «Сири Ліса», Сновський район;

ШАХОВНІНУ
Артему Олеговичу

- директору приватного підприємства «171 Чернігівський ремонтний завод», м. Чернігів;

колективу
громадської організації «СЯЙВО СІВЕРЩИНИ», м. Чернігів
(голова – БЕРЕЗИНЕЦЬ Ірина Геннадіївна)

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації