back

В облдержадміністрації відбулися апаратні навчання

27-07-2012 | 16:57

Основні положення Закону України „ Про державну службу” та вимоги до розробки профілів професійної компетентності посад державної служби обговорили учасники апаратного навчання, яке відбулося 27 липня. Відкрив навчання заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець. Він наголосив на важливості започаткованої роботи для запровадження в дію нового Закону України «Про державну службу» та реформування державної служби.

«Такого роду заходи є дуже важливими. Саме вони дають можливість держслужбовцям детально обговорити питання організації роботи в частині реалізації реформи державної служби, яка наблизить систему державного управління до європейських стандартів, модернізує і професіоналізує її », - зазначив він.

Навчання провели начальник Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Протченко та директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

Вони поінформували присутніх про структуру підзаконних актів, що нині розробляються та ухвалюються на виконання нового Закону України «Про державну службу», детальніше зупинившись на трьох з них, що визначатимуть: типовий профіль професійної компетентності посади керівника апарату, порядок визначення спеціальних вимог до досвіду роботи, вимог до вимог до рівня професійної компетентності осіб, які претендують на зайняття посад державної служби груп з II по V, критерії для визначення переліку посад працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування. Зазначалося, що тепер розпочинається перший етап з розробки профілів. Він передбачає утворення в органах державної влади експертних робочих груп, збір та узагальнення ними інформації.

В навчаннях взяли участь керівники відділів апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ, представники кадрових служб.