back

Надані державою кошти на регіональні проекти краще освоїти цьогоріч

29-08-2018 | 14:46

Результати освоєння державних коштів за підсумками року обговорили 28 серпня під час наради в режимі відео - зв’язку з представниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад та замовниками будівництва. Нарада проходила  під головуванням в.о. директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Світлани Полторацької.

 Мета розмови — аналіз використання коштів державного бюджету, виділених області у 2018 році.

Чернігівщині передбачено 436,5 мільйона гривень, на рахунки розпорядників надійшла половина передбачених сум. Освоєно майже 114 мільйонів гривень.

У ході наради представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад та замовниками будівництва прозвітували про реалізацію проектів та заходів, що фінансуються за рахунок державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного скарбниці та залишків такої ж минулорічної субвенції, а також коштів на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

 — Наразі відсутні урядові рішення про те, що кошти по зазначеним програмах будуть перехідними на наступний рік. Затягування процесу не на руку громаді. Тож необхідно терміново розпочати процедури з укладання договорів на виконання робіт та закупівлю обладнання, — наголосила Світлана Полторацька.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації