back

На значній території Чернігівщини поки що збережеться аналогове телебачення

28-08-2018 | 09:25

У 16 населених пунктах Чернігівської, Сумської та Харківської областей не припинятиметься аналогове мовлення, оскільки ця територія є прикордонною з країною-агресором. Повністю збережеться аналогове мовлення в Донецькій та Луганській областях.

Дані про програми, які залишаться доступними глядачам, і передавачі, що далі працюватимуть, оприлюднив під час прес-конференції 27 серпня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Так, у Чернігівській області віщатимуть в аналоговому форматі 15 телеканалів, у Сумській – 18, у Харківській – 20. Аналогові передавачі працюватимуть у Чернігові, Корюківці, Холмах, Новгороді-Сіверському на Чернігівщині, а також Шостці, Білопіллі, Сумах, Тростянці, Охтирці (Сумська область), Богодухові, Харкові, Великому Бурлаку, Колодязному, Дворічній, Куп’янську (Харківська область). Крім того, збережеться мовлення 26 телеканалів у Донецькій області, 14 – у Луганській.

Також Сергій Костинський зауважив, що на інших територіях, які не перебувають під впливом держави-агресора чи впливом з окупованих територій, аналогу не буде, і це процес незворотний.

Довідково. За даними Індустріального телевізійного комітету, у сільській місцевості приблизно 50% дивляться аналогове телебачення, у містах — 10-15%. Застосовуючи ці дані до демографічних показників Чернігівщини, можна зробити припущення, що 120–160 тисяч домогосподарств (280–360 тисяч осіб) користуються тут аналоговим ТБ як основним.

 

 

За інформацією Національної ради України
з питань телебачення і радіомовлення