back

Президент на зустрічі з українськими дипломатами в зоні ООС: Важливо, щоб ви все побачили на власні очі та інформували наших міжнародних партнерів

27-08-2018 | 08:01

Під час робочої поїздки до Донецької області Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко зустрівся з українськими дипломатами – керівниками закордонних дипломатичних представництв України та воїнами з 92 бригади, які стоять на захисті України проти російсько-терористичних військ на Сході нашої країни.

Глава держави назвав цю зустріч з українськими дипломатами в зоні проведення операції Об’єднаних сил знаковою.

«Дуже важливо, шановні дипломати, що ми зустрілися саме тут – в Авдіївці. Авдіївка в січні 2017 року стала символом української стійкості, символом українського патріотизму та української ефективності», - наголосив Президент. Він нагадав, як внаслідок обстрілів російсько-терористичних військ Авдіївка була позбавлена в один день газо- та електропостачання, відновленню яких заважали російські снайпери. Під загрозою зупинки опинився Авдіївський коксохімічний завод, який дає і роботу, і тепло мешканцям міста.

«І це було взимку, коли температура сягала мінус 25 градусів, а багатотисячне місто залишилося без тепла, без світла і без газу», - нагадав Президент про події тієї зими та наголосив, що потрібно, щоб про це знав увесь світ. При цьому він зазначив, що «росіяни хотіли, щоб місцеві мешканці покинули Авдіївку, а українська влада продемонструвала свою неефективність». Але їм цього не вдалося зробити – все виявилося з точністю до навпаки – були встановлені електрогенератори, йшла допомога з усіє країни, зазначив він.

«Допомога Авдіївці стала символом нашої солідарності», - сказав Президент та підкреслив, що нині забезпечення Авдіївки електроенергією та газом відбувається вже з території України.

«Подивіться скільки українських прапорів в Авдіївці. Це дуже зворушливо, коли Президента вітають словами: «Слава Україні!», - Петро Порошенко поділився з дипломатами враженнями від спілкування з місцевими мешканцями.

«Я хотів би, щоб ви переконалися у високому бойовому дусі українських воїнів та патріотизмі місцевого населення», - пояснив Глава держави рішення щодо проведення виїзної наради з дипломатами саме в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

«Щоб ви побачили наскільки важливою є допомога Донбасу і допомога усього світу саме звільненню окупованих територій, звільненню заручників. Для того, щоб ви це могли побачити на власні очі», - сказав Президент та наголосив, що перемогти агресора можливо тільки єднаючи зусилля військових та дипломатів.

Президент окреслив головні завдання українського дипломатичного корпусу, а саме: продовження активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед міжнародних партнерів, забезпечення подальшої реабілітації поранених українських військових за кордоном, забезпечення подальшого оздоровлення дітей з сімей, що постраждали під час бойових дій, відновлення Донбасу та залучення гуманітарної допомоги.

«Найбільш переконливим ти можеш бути тоді, коли ти на власні очі побачив і сам віриш в це», - Президент звернувся до дипломатів активізувати інформування та роз’яснення в країнах перебування щодо наслідків російської агресії. «Тому так важливо, щоб ви це побачили і розповіли»,- особливо відзначив він важливість інформування наших міжнародних партнерів про розвиток подій на Донбасі.

Прес-служба Президента України