back

Президент вимагає повного матеріально-технічного забезпечення Нової української школи

22-08-2018 | 07:58

На Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад» Президент Петро Порошенко наголосив на неприпустимості зволікання із запровадження освітньої реформи та звернувся до Уряду та місцевої влади щодо повного матеріально-технічного забезпечення для реалізації проекту «Нова українська школа».

«Виходячи з абсолютної важливості освіти для нашої держави, я, як Президент, вважаю абсолютно неприпустимим зволікання з реалізацією поставлених завдань. Дуже важливо, щоб і обласні адміністрації, і обласні ради, і об’єднанні громади, і виконкоми якнайшвидше вирішували питання матеріально-технічного забезпечення, насамперед Нової української школи. Це гордість бути долученим до цього амбітного проекту», - зазначив Президент.

«Не треба собі виплачувати премії. Спрямуйте ці гроші на освіту. І нові школи, і дитячі садки, нові меблі, нові комп’ютери, нові технології навчання, врешті решт дадуть вам можливість побачити нових учнів», - зазначив Петро Порошенко.

Президент поділився враженнями від побаченого на виставці, де були представлені зразки меблів, навчальних засобів та інше матеріально-технічне оснащення класів.

«Згадайте, що ще три-чотири роки вони не знали кому їх продати. У нас на школи абсолютно не виділялися гроші. Дуже уважно раджу, не тільки освітянам, не просто як далеку мрію, а як реалізацію побажань дивитися на цю виставку. Дуже важливо, що це саме побачили журналісти – побачили прекрасні зразки новітнього обладнання для класів», - сказав Президент.

«Це не мрія наших вчителів, учнів та батьків. Це вже початок втілення, вже зараз, Нової української школи. Я маю усі підстави це стверджувати. Тому, що держава виділила зараз суттєвий ресурс. Це більше мільярда гривень», - наголосив Петро Порошенко.

При цьому Президент повідомив, що існують й проблеми з матеріальним забезпечення шкіл, а саме – кошти освітньої субвенції використовуються органами місцевого самоврядування далеко не в повному обсязі.

«Друзі мої, як це назвати? Якщо ви зараз затримаєтесь на рік, цей рік пропаде для нових українських першокласників. Наголошую – цьому немає виправдання», - підкреслив Глава держави. Він звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства освіти постійно тримати на контролі це питання.

Прес-служба Президента України