back

Про нову українську школу – на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників

21-08-2018 | 17:20

У традиційному зібранні освітян напередодні нового навчального року цьогоріч взяв участь Президент України Петро Порошенко. Наголошуючи, що українське суспільство створює основи для економічного відновлення і розвитку держави, він зауважив:

– Україна реалізувала свій європейський вибір. І нам потрібно абсолютно надійно закріпити для безповоротності цього процесу це все в цінностях, компетенціях і життєвій позиції молодого покоління. Креативні, творчі молоді люди з українськими, європейськими цінностями змінять країну.

Наш з вами обов’язок – виховати молоде покоління патріотів України, готових захищати свою землю і працювати на успіх України. Я не маю жодного сумніву, що в цьому залі зібралися однодумці, яким точно під силу створити нову українську школу, – звернувся Глава держави до учасників заходу.

Чернігівську область на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад» представили в.о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький, а також керівники навчальних закладів області та педагогічні працівники.

– Цього року День знань дещо особливий, – зауважив Президент. – Україна більше чверті століття чекала нову освітню реформу. Зараз вперше, і тому зараз я тут, і Прем’єр-міністр, міністри разом з вами, для того, щоб підкреслити важливість початку втілення в життя програми «Нова українська школа».

Цілком логічно, що програма починається з найменших – першокласників і буде крок за кроком зростати разом з ними. 

За словами Петра Порошенка, 1 вересня всі учні 22 тисяч перших класів – а це 448 тисяч школярів – почнуть навчання, нарешті, за новим державним стандартом.

Глава держави зазначив: була проведена колосальна робота, аби розробити й прийняти новий Закону України «Про освіту». І тепер починається конкретна кропітка робота, щоб якісно змінити стандарти навчання і виховання підростаючого покоління.

– Нам з вами потрібна освіта, що формує здатність учня не лише грати за усталеними правилами, а й вигравати в умовах постійної зміни ситуації. Ми не тільки даємо учню знання, але й навчаємо його постійно вчитися. Прибираємо страх перед навчанням, робимо впевненим у тому, що він здатен освоїти будь-яку дисципліну, – наголосив Петро Порошенко. – Нам з вами потрібна освіта, з якою ми увійдемо на рівних до європейського освітнього простору.

Президент також зауважив, що освіта має стати пріоритетом і в політиці місцевих органів влади, місцевого самоврядування, як це зараз є пріоритетом у роботі Уряду:

Децентралізація – наша спільна ініціатива, в яку теж на початку ніхто не вірив. Сьогодні вважається однією з найбільш успішних реформ нової влади. Децентралізація дає перші позитивні результати. І мені б дуже хотілося, щоб так само як ми бачимо результати в оновленому обличчі наших міст, сіл і селищ, так само ми бачили б ці результати у сфері нової української освіти. 

 

Читати також: Нова українська школа: перші кроки та перспективи розвитку на Чернігівщині

 

За матеріалами прес-служби Президента України