back

Батьки новонароджених безкоштовно отримають від держави «Пакунок малюка»

16-08-2018 | 15:30

З 1 вересня цього року батьки новонароджених матимуть додаткову допомогу від держави – «Пакунок малюка». Кожна сім’я отримає в пологовому будинку для своєї дитини пакунок з найнеобхіднішими речами, а також інформаційні матеріали, що допоможуть у питаннях найкращого догляду за дитиною.

В Уряді переконані: дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків.

Перелік дитячих товарів загальною вартістю до п’яти тисяч гривень для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» визначений наказом Міністерства соціальної політики України. Ця безповоротна адресна соціальна допомога видаватиметься на кожну дитину. Отримати комплект речей зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

 

 

Набір для новонароджених міститиме двадцять п’ять необхідних для малюка речей. Весь комплект має бути упакований в коробку-колиску з міцного картону.

Пакунок малюка стане значною допомогою першочергово тим родинам, які через складне матеріальне становище позбавлені можливості придбати новонародженій дитині якісні предмети догляду та одягу.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України