back

Наразі Чернігівщина готова до опалювального сезону на 70%

15-08-2018 | 10:45

Підготовка до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області відбувається відповідно до комплексного плану.

По тепловому господарству, яке налічує 946 котелень, підготовлено 683. До початку опалювального сезону заплановано перевірити 543 кілометрів теплових мереж у двотрубному обчисленні.

Чекає холодів 3201 житловий будинок (70,4%), у тому числі — 2210 комунальної власності.

Комунальні підприємства вже запаслися посипковим матеріалом та реагентами. Готова до роботи і відповідна техніка.

На КЕП «Чернігівська ТЕЦ ТОВ фірми «ТехНова» заготовлено майже 109 тонн вугілля, що відповідає плановим завданням.

– Практично дві третини об’єктів соціального сектору і теплопостачальних підприємств по країні — 67% — вже готові до зими. І такий моніторинг ми проводимо щомісяця. Нам важливо в першу чергу, як йде підготовка на місцях, та скільки коштів виділяється органами місцевого самоврядування на ці потреби. У минулому році бюджети розвитку на місцях складали 192 мільярди гривень, у 2018 році ми очікуємо — 220 мільярдів. Але, на жаль, на сьогодні видатки на регламентні роботи на підготовку до опалювального сезону складають не більше 3%, – підкреслив під час спілкування зі ЗМІ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
за повідомленням Департаменту ЖКГ та ПЕК  Чернігівської облдержадміністрації