back

Оздоровилися та відпочили понад 45 тисяч дітей області

13-08-2018 | 16:40

Про це повідомив заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА В’ячеслав Голуб сьогодні під час прес-брифінгу в облдержадміністрації. У тому числі, послуги з оздоровлення отримали 13,6 тисячі дітей, відпочинкові — 31,6 тисячі. Загалом же на Чернігівщині оздоровчою кампанією охоплено 49% дітей від загальної кількості, яка на початок року становила понад 92 тисячі осіб (7–17 років).

Відповідні послуги отримали і діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зокрема, профільний Департамент закупив для дітей пільгових категорій 630 путівок до двох закладів Одеської та Чернігівської областей.

Цьогоріч на оздоровчу кампанію планують використати понад 70 мільйонів гривень, фактично вже освоєно 47,4 мільйона. З обласного бюджету профінансовано 22,9 мільйона, з бюджетів районів, міст та ОТГ — 17,4 мільйона.

За словами В’ячеслава Голуба, у 2018 році мали запрацювати 20 позаміських дитячих заклади оздоровлення та відпочинку. Натомість відкрито тільки 17. Головна причина — проблеми з фінансуванням.

Втім, є й позитивні моменти: після модернізації у серпні розпочав роботу позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» Бахмацького району.

Читати також: На Бахмаччині оздоровчий заклад «Мрія» розпочав роботу в оновлених умовах

До речі, у червні працювали 463 заклади з денним перебуванням та 2 наметові містечка.

Відпочивали діти з Чернігівщини й у відомих дитячих центрах: міжнародному «Артеці» та українській «Молодій гвардії». Упродовж січня-липня в цих закладах оздоровлено 295 осіб.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації