back

Чернігівщина працює над створенням системи громадського здоров’я

08-08-2018 | 16:49

Навесні цього року Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя взяв участь у конкурсі, організованому Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, на отримання субґранту на розвиток системи громадського здоров'я в регіонах України. Це загальнонаціональна реалізація ґранту GlobalFund з протидії епідемії ВІЛ-інфекції і СНІДу, туберкульозу та малярії в Україні.

У результаті Чернігівщина стала одним із 6 пілотних регіонів для стратегічного впровадження цілей системи громадського здоров'я. У липні Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя підписав відповідний договір з Центром громадського здоров’я МОЗ України.  

Для виконання завдань, визначених договором, Управління охорони здоров’я ОДА створило робочу групу з формування системи громадського здоров’я в області. Цей дорадчий орган координуватиме роботу із впровадження регіональних координаційних механізмів задля розвитку та удосконалення системи громадського здоров’я на Чернігівщині.

Днями під головуванням начальника профільного управління ОДА Петра Гармаша відбулося перше засідання цієї робочої групи. Порядок денний: обговорення питань розробки стратегічних документів стосовно розвитку системи громадського здоров’я в області, розбудова взаємодії, партнерства та оптимізації функціонування відповідальних служб.

 

За матеріалами прес-служби
Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації