back

Хід реалізації проекту щодо регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою розглянули на нараді

25-07-2012 | 13:12

В області триває активна робота в напрямку реалізації пілотного проекту «Регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою», який проводиться на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Метою проекту є підвищення економічної доступності ліків, у першу чергу — для соціально незахищених пацієнтів з гіпертонічною хворобою.

Детально хід його реалізації на Чернігівщині обговорили під час наради члени обласної робочої групи з впровадження заходів реалізації даного пілотного проекту, яка відбулася 25 липня. Нараду провів – заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Як зазначив в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін, в області вже визначений перелік хворих з гіпертонічною хворобою, сформовані списки диспансерних хворих. На диспансерному обліку, за його словами, з приводу гіпертонічної хвороби перебуває 186 тисяч осіб, що становить 17 % від усього населення області.

На виконання плану заходів у регіоні продовжується інформаційно-просвітницька робота щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію: проводяться наради-семінари, засідання круглих столів, зустрічі з представниками громадськості. У лікувально-профілактичних та аптечних закладах області розміщені плакати та листівки, державні, комунальні телерадіокомпанії розміщують у ефірі телевізійні та аудіо-ролики.

Не вирішеними на сьогодні, за словами членів робочої групи, залишаються питання розробки механізму повернення коштів, ризик зникнення окремих препаратів із аптек, ціна на які вища, ніж та, яка буде встановлена як гранична та питання подорожчання препаратів, ціна на які до впровадження обмежуючого референтного ціноутворення, була нижчою.

За результатами засідання заступник голови облдержадміністрації доручив надати пропозиції до центральних органів влади щодо вирішення порушених проблемних питань з метою уникнення непорозумінь в ході практичної реалізації Проекту, яка розпочнеться з 1 серпня 2012 року.

З питаннями щодо реалізації пілотного проекту «Регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» жителі області можуть звертатися на гарячі телефонні лінії:

В Чернігівській міській лікарні №1 - (тел. (0462) 660-819 ).

У комунальному підприємстві «Ліки України» Чернігівської обласної ради - (тел. (04622) 4-80-90)

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації