back

Увага! Тимчасові обмеження руху для вантажівок

02-08-2018 | 15:10

Аби зменшити руйнування асфальтобетонного покриття доріг при температурі повітря вище +28 С, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області з травня цього року в денну пору доби застосовує обмеження та заборону руху автодорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. Крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Відтак, на автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 900 майданчиків у смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Дотримання водіями вагових параметрів та вимог дорожніх знаків здійснюватиметься територіальними підрозділами Укртрансбезпеки та відповідними обласними підрозділами Національної поліції України. 

Укравтодор просить користувачів доріг та перевізників сприяти збереженню доріг від передчасних руйнувань і дотримуватися умов тимчасових обмежень руху.

 

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області