back

Зона ризику чи безпечне перебування закордоном: як чернігівці проходили «Лабіринтом можливостей»

31-07-2018 | 12:38

Які документи варто взяти із собою у поїздку закордон та що робити, аби не потрапити на гачок до роботодавців-зловмисників? На ці та інші запитання шукали відповідь учасники квесту «Лабіринт можливостей», спрямованого на протидію торгівлі людьми. Акція, організована ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту ОДА, відбулася вчора, 30 липня, у центрі Чернігова.

Учасникам експерименту ставили запитання. Залежно від відповіді, людина могла йти праворуч або ліворуч по лабіринту із картонних коробок, дістатися зони ризику або отримати приз за відмінні знання проблеми торгівлі людьми. Не пройти лабіринтом означало потрапити у рабство.

Серед активних учасників — діти. За першим поворотом лабіринту вони потрапляють закордон. Тут триває перевірка наліпок — умовних документів. Вона обов’язкова і для тих учасників, хто дістався правильного виходу. Питання, модельовані ситуації, проблеми на уявному кордоні — все це сценарії з реального життя, подані в ігровій формі.

Подібні квести провели одночасно в усіх областях України.

Детальніше у сюжеті UA:ЧЕРНІГІВ:

 

За інформацією філії ПАТ «Національна суспільна
телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція»