back

Марія Іванова та Вадим Юрченко з Чернігівщини – президентські стипендіати

30-07-2018 | 11:38

Іменні стипендії Президента України тепер отримуватимуть студент філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка Вадим Юрченко та учениця 6 класу Чернігівської загальноосвітньої школи № 9 Марія Іванова. Про це зазначено в Указі Президента від 25 липня цього року.

Нагадаємо, що Вадим та Марія стали переможцям фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Щорічно в цьому конкурсі беруть участь учні та студенти, які є українцями, з різних держав світу. Активна участь у конкурсі демонструє творчу обдарованість українських дітей та молодих людей, незалежно від того, в якій країні світу вони мешкають і, навіть, якою мовою послуговуються щоденно.

До речі, президентські стипендії призначаються переможцям конкурсу з 1 вересня кожного року строком на один календарний рік. Щороку призначається 39 стипендій.

 

Читати також: Двоє представників Чернігівщини стали переможцями Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

 

 

 

За інформацією Управління освіти
і науки Чернігівської облдержадміністрації