back

Експерти Ради Європи ознайомилися з роботою молодіжних центрів Чернігівщини

25-07-2018 | 16:39

Зустріч з представниками делегації експертів Ради Європи з оцінки ситуації щодо розвитку молодіжних центрів відбулася в Чернігівській облдержадміністрації сьогодні, 25 липня.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, представники Міністерства молоді та спорту України, Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

Основною темою обговорення став розвиток молодіжних центрів на Чернігівщині.

– У сфері реалізації державної молодіжної політики Чернігівщина, як і вся Україна, орієнтується на стандарти Європейського Союзу та Ради Європи. Серед пріоритетів цього напрямку діяльності є розвиток молодіжних центрів за європейським зразком. Головне завдання таких закладів – створення умов для соціального становлення і розвитку молоді, зокрема сприяння її самореалізації, допомога у втіленні креативних ідей та планів, профорієнтація та працевлаштування тощо. Сьогодні органи державної влади та місцевого самоврядування працюють над тим, аби подібні Центри були створені в кожній громаді області, – зазначила Наталія Романова.

У ході робочої поїздки гості відвідали Обласний молодіжний центр у Чернігові та аналогічний заклад у Кіптівській ОТГ. Окрім ознайомлення з роботою Центрів представники делегації Ради Європи надали практичні поради керівникам та працівникам закладів – як розвивати роботу з молоддю.

Довідково. Комунальне підприємство «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради створено рішенням обласної ради від 22.08.2017 № 26-10/VII на базі Молодіжного центру праці при Департаменті сім’ї, молоді та спорту ОДА і Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Центр «Молодіжний простір Кіптівської ОТГ» створений на базі сільського будинку культури в селищі Прогрес Кіптівської ОТГ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації