back

Прем'єр-міністр: Електронні аукціони на дозволи й ліцензії у газовидобуванні – крок до енергонезалежності

23-07-2018 | 09:50

Кабінет Міністрів України доопрацьовує пакет рішень, ухвалення яких дозволить запровадити в Україні систему електронних торгів на дозволи й ліцензії на використання надр і, передусім, видобутку газу, а відтак розширити коло учасників ринку і посилити державну енергонезалежність.

Як очікується, перші документи будуть ухвалені вже до кінця липня, а перші аукціони можна буде провести на початку наступного року. Про це йшлося під час урядової наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. 

Глава Уряду наголосив, що електронні торги – це елемент прозорості, а отже, ефективності й результативності. Особливо, коли йдеться про сферу видобутку газу і користування надрами. 

Це питання довгий час було закритим – не було політичної волі його відкривати для учасників добичі, а країна була залежною, і ми імпортували паливо. Зараз завдання – маємо до кінця липня прийняти всі нормативні акти, аби прозоро надавати дозволи. І щоб люди бачили, що продається, де, хто купує, скільки буде добування, скільки це коштує. Вперше за 27 років незалежності ми відкриємо можливості до швидкої енергонезалежності країни, – наголосив Володимир Гройсман.

 

За повідомленням Департаменту інформації та комунікацій
з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України