back

Акцент на якість інформації: службовцям Чернігівщини розповіли про кращі практики опрацювання публічних запитів

20-07-2018 | 12:11

Виконання органами влади Закону України «Про доступ до публічної інформації» – тема навчального тренінгу, організованого для представників апарату і структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації та РДА офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з громадською організацією «Центр демократії та верховенства права».

Захід відбувся вчора, 19 липня, у Чернігові. Його основна мета – підвищення обізнаності службовців у сфері законодавства про доступ до публічної інформації та кращих практик його виконання.

Учасники тренінгу обговорили основні положення вищевказаного закону та обов’язки органів влади як розпорядників інформації.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ в області Алла Лепеха роз’яснила роль інституції Омбдсмена у сфері контролю за виконанням розпорядниками інформації вимог закону. Крім того, вона повідомила, що цьогоріч відсутні судові позови про порушення законодавства у сфері доступу до публічної інформації до органів виконавчої влади Чернігівщини.

Експерти Центру демократії та верховенства права розповіли слухачам про кращі практики опрацювання інформаційних запитів, зокрема як надавати інформацію з обмеженим доступом. Також серед розглянутих питань – юридичні наслідки порушення вимог законодавства у сфері доступу до публічної інформації, у тому числі юридична відпоівдальність.

Навчальний захід організовано в рамках проекту «Омбудсман плюс – моніторинг та співпраця з розпорядниками в регіонах» за підтримки Проекту розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

 

Департамент інформаційноїдіяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації