back

Відкриття підвідного газопроводу до села Сокиринці

21-07-2012 | 18:44

Будівництво підвідного газопроводу до сіл Сокиринці та Васьківці Срібнянського району загальною протяжністю 19,5 кілометрів було розпочато у 2009 році. Вартість робіт склала 5,5 млн. грн. Підвідний газопровід до с. Васьківці введено в експлуатацію у 2011 році, а у 2012 році завершено роботи з будівництва підвідного газопроводу до села Сокиринці. Роботи виконані організаціями ПАТ «Чернігівгаз» та кооперативом «Огоньок» м. Прилуки. Газифіковано 350 осель жителів села Сокиринці.

Відкриття підвідного газопроводу до цього села відбулось 21 липня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Тканка, народних депутатів України Івана Куровського, голови районної державної адміністрації Олега Власенка, голови районної ради Григорія Голдовського, жителів Сокиринців, інших гостей свята.

Газифікація сіл – це один із важливих кроків втілення у життя Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України Віктора Януковича. Виконання цієї Програми на рівні області покладається на обласну державну адміністрацію, завдяки послідовним діям якої, практично кожного місяця в області в людські оселі приходить газ.

Звертаючись до людей, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, зокрема, сказав: «Сьогоднішній день визначальний для жителів Сокиринців, які отримали можливість значно поліпшити умови проживання завдяки «блакитному вогнику» в своїх оселях.

Зроблено ще один крок щодо впровадження на теренах Чернігівщини Програми Глави держави «Україна для людей».

Зростання кількості газифікованих населених пунктів – наочне свідчення того, що робиться владою для покращення добробуту жителів області, особливо в сільській місцевості.

На сьогодні у Срібнянському районі вже газифіковано 22 із 30 населених пунктів, до газопостачання підключено більше 2,5 тисяч житлових будинків.

Будівництво підвідного газопроводу до села, розпочате у 2009 році, нині завершено завдяки узгодженій співпраці обласної та районної влади, місцевої громади, злагодженій роботі підрозділів ПАТ «Чернігівгаз».

Щира подяка усім, хто доклав зусиль до вирішення питання газифікації села. Адже введення в експлуатацію газопроводу дає можливість жителям 350-ти осель відчути комфорт і затишок у своїх домівках.

Окрему вдячність хочу висловити народному депутату України Івану Івановичу Куровському за сприяння у вирішенні проблем, що виникали в ході будівництва.

Поза сумнівом, із підключенням Сокиринців до газопостачання зміниться на краще життя кожної родини, село житиме і розвиватиметься.

Від щирого серця бажаю всім присутнім добра і здоров’я, здійснення найкращих задумів і сподівань, нових успіхів у праці задля підвищення добробуту жителів рідної Чернігівщини».

Керівники району і села щиро дякували голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку, під особистим контролем якого будувався підвідний газопровід, народному депутату Івану Куровському – за велику підтримку цього проекту. Адже люди три роки чекали підключення газу до села.

За виконані роботи вони також вдячні голові правління публічного акціонерного товариства «Чернігівгаз» Аллі Яровій.

Іван Куровський допоміг також зробити ремонт Свято-Воздвиженської церкви у Сокиринцях. Тому релігійна громада села щиро вітала його біля відродженого храму.

«Мій рідний край – це край, де кров і піт,
Злились в один безцінний моноліт,
Відстояний і предками і нами!
І вірю я, допоки сонця світ,
У вирі різних завихристих літ,
Він буде славиться і дочками й синами!»

Ці слова сокиринського народного умільця Миколи Харченка в якійсь мірі пророчі.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації