back

Відбулося урочисте відкриття неврологічного відділення Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького

20-07-2012 | 10:42

Відкриття неврологічного відділення центральної міської лікарні після капітального ремонту відбулося 19 липня у Ніжині.

У відкритті відділення взяли участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Тканко, голова міської ради Михайло Приходько, представники депутатського корпусу та медичний персонал закладу. Усі присутні відмітили високу якість проведених ремонтних робіт. Тим самим поліпшено умови праці медперсоналу та лікування хворих. Віднині кожна палата розрахована не більше, ніж на два місця, частина із них – поліпшеного типу. Поки що введено в дію першу чергу реконструйованого приміщення. Так що роботи продовжаться. Це важливо не лише для пацієнтів із самого міста, за допомогою до неврологічного відділення звертаються хворі із Ніжинського, а також сусідніх Ічнянського, Носівського та Бахмацького районів – до ніжинських фахівців звертається за рік близько двох тисяч людей.

Виступаючи під час відкриття відділення заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зазначив, що ця подія стоїть у ряду інших, пов’язаних з модернізацією медичної галузі та втіленням у життя соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Лише за останні три роки у медицину Чернігівщини інвестовано 190 мільйонів гривень. Заступник голови облдержадміністрації, зокрема, зазначив: « Завдяки цілеспрямованій роботі ніжинської влади, міського голови, починаючи з 2011 року в міську центральну лікарню вкладено два мільйони гривень. Ми стали свідками відкриття відділення для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни, гемодіалізного центру, амбулаторії, неврологічного відділення. По міському пологовому будинку уже вкладено в першу чергу реконструкції 2,4 мільйона гривень. Тільки в цьому році з державних субвенцій виділено на витратні матеріали для акушерсько-гінекологічної, акушерської служб, на закупівлю рентгенологічного обладнання 17,2 мільйона гривень. З обласного бюджету на закупівлю медичного автотранспорту – 8 мільйонів гривень. Хочу подякувати в сім за нашу спільну роботу. Впевнений, що ми зможемо зробити медичну галузь комфортною».

Щоб хворі одужували скоріше, за дорученням голови облдержадміністрації Віктор Тканко подарував для неврологічного відділення нове обладнання.

За повідомленням обласного радіо