back

Донбас — це не лише терикони

11-07-2018 | 13:12

Там хочуть чути українську мову та вивчають історію національно-визвольного руху за незалежність України і навіть готуються приймати туристів.

Про це зазначали учасники брифінгу за результатами турне сіверських артистів на Донбас.

Читати також: Артисти філармонійного центру повернулися з гастролей Донбасом

Ідея поїздки до буремного сходу саме з концертними програмами не нова. До різних населених пунктів Донбасу з виступами приїздять колективи з багатьох областей, однак артисти Чернігівщини обрали місця, де досі зовсім не чули української патріотки у професійному виконанні. Окрім того, у рамках поїздки було представлено ще й тематичні пересувні виставки, передано чимало літератури. До слова, розкрити тематику визвольної боротьби просили самі ж працівники місцевого територіального управління Нацполіції.

Детальніше про інформаційну реінтеграцію Донбасу та налагодження дієвих горизонтальних зв'язків з цим регіоном — голова громадської організації «Українська Ініціатива» Юрія Косенка.

— Під час відвідин Донбасу ми також побували у місцевих музеях. Познайомилися з представниками грецької культури Приазов’я. Попередньо вже є домовленості про обмін експозиціями, а на День незалежності України в Чернігові очікуємо на виступ колективу з селища Сартана. На Придесенні зустрічатимуть і вихованців будинків творчості зі сходу. Малеча також радо нас вітала у своїх володіннях і передала голові Чернігівської ОДА власноруч виготовлену ляльку в українському строї, — зауважив директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

Ділилися враженнями від поїздки й художній керівник обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергій Теребун та помічник генерального директора з питань комунікацій з громадськістю, інформаційного забезпечення та діловодства обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олександр Соломаха.

Вони наголошували, що головна цінність України — це її люди. Люди, які прагнуть товаришувати родинами та навіть регіонами.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації