back

Юрію Коптєву - 50

19-07-2012 | 15:56

19 липня Прилуки вшановували свого земляка, мецената, Почесного громадянина міста Юрія Коптєва. Цього дня відомому благодійнику виповнилось 50 років.

З полуднем віку на урочистостях в міському будинку культури ювіляра тепло привітали заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, міські голови Прилук і Ніжина Юрій Беркут та Михайло Приходько, Преосвященніший єпископ Ніжинський і Прилуцький, владика Іриней, депутат Чернігівської обласної ради Микола Рудьковський, інші поважні гості, серед яких і делегація Прилуцького відділення Чернігівського земляцтва в Києві.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, вручивши винуватцю урочистостей вітальну адресу голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, квіти і подарунок, повідомив, що згідно з Указом Президента України Віктора Януковича за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, Юрій Вікторович Коптєв нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, і ця нагорода буде вручена очільником області найближчими днями.

Юрій Вікторович, хоч і проживає в Росії, його щира, відкрита душа тягнеться до своєї малої батьківщини, а велике і любляче серце з кожним роком все більше робить добрих справ для своїх земляків.

З 2007 року меценатом багато зроблено для розвитку Прилук: ним були придбані 4 карети швидкої медичної допомоги, потім було встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі Прилук, облаштування Театральної та Центральної площ, парків міста, встановлення пам’ятників Миколі Яковченку, Любові Забашті, ремонт краєзнавчого музею. Минулого року у всій красі постала площа Іоасафа Білгородського з величним пам’ятником Святителю, розпочато будівництво міської арки. Це лише деякі з його благодійних справ. А ще була допомога в ремонтах храмів, збудовані пам’ятники в Ніжині та Києві, підтримка інших різноманітних проектів.

Вчора прилучани урочисто відкрили вулицю імені свого відомого земляка, а в планах Юрія Вікторовича її реконструкція та естетичне облаштування, а ще багато задумів, спрямованих на підтримку та розвиток громади.

Тож вдячні прилучани тепло і щиро здоровили свого шанованого земляка, зичили всіх життєвих благ і невичерпного багатства його справді великій і благородній душі.