back

Олександр Ярема: Молодь — це наше сьогодні

09-07-2018 | 14:56

Результати проекту «Громада, де чути голос молоді» обговорили сьогодні під час підсумкової конференції за участю заступника Міністра молоді та спорту України Олександра Яреми.

Зазначена ініціатива реалізовується громадською організацією «МАРТ»» у рамках проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Учасниками проекту, новими лідерами та агентами змін у себе на місцях стали 5 команд з ОТГ Чернігівщини: Кіптівської, Лосинівської, Коропської, Корюківської, Сосницької.

Групи були змішані, окрім громадських активістів, участь у роботі взяли представники місцевої влади.

 

— Молодь — це наше сьогодні. Саме сьогодні її треба чути та працювати з нею. Важливо, що реалізація цього проекту включає спільну діяльність молодіжних організацій та органів влади. Такий синтез має бути скрізь і постійно, а особливо в невеликих громадах. Саме у селах і селищах молоді та активні мають відчувати себе потрібними та по-справжньому дієвими, — наголосив Олександр Ярема.

 

Команди пройшли спеціальне навчання, опісля доносили своїм громадам особливості роботи молодіжних рад, розповідали про інструменти участі та впливу на місцеву політику, організовували цікаві заходи.

— Вагомий здобуток — розроблені положення щодо роботи молодіжних рад в ОТГ, більша частина яких вже затверджена на місцевому рівні і починає втілюватися в життя. Це вкотре доводить, що молодіжна політика — то не про розваги, то про діяльнісний підхід до власного громади, — акцентувала координаторка програми «Молодіжний працівник» (ПРООН) Анна Острікова. — Маю зауважити, що Чернігівщина досить добре себе зарекомендувала. Особливо активним у сфері реалізації молодіжних ініціатив виявився Ніжин.

 

Більше про результати проекту, а також тематичні дослідження, за словами організаторів, можна буде знайти у звіті-посібнику, який з’явиться невдовзі.

Варто зазначити, що і під час підсумкової конференції агенти змін добряче попрацювали: взяли участь у панельній дискусії та обговорили із Олександром Яремою нові ініціативи Міністерства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації