back

ОСББ: Гуртуємося! Разом тепліше та дешевше

10-07-2018 | 09:02

Хоч в Україні ОСББ створені досить давно, однак запрацювали вони кілька років тому. Скептики в таких об’єднаннях вбачають велику загрозу. Оптимісти ж, та люди, які хочуть стати ближчими до Європи, та, зрештою, просто покращити власні умови проживання, надихаються місцевими та зарубіжними практиками.

Про роботу ОСББ «Святомиколаївське» (м.Чернігів) розповідає його керівник Андрій Дмитерко.

 

 

Наразі ОСББ «Святомиколаївське» завдяки заміні ламп розжарювання в місцях загального користування на LED-освітлення платить у 10 разів менше, а завдяки модернізації системи опалення жителі не відчули на власному гаманці здорожчання газу.

— Простий, але досить показовий приклад: у під’їздах стало чистіше. І не тому, що краще прибирають, а тому, що жителі розуміють, що це їх кошти. Усвідомлення того, що ти живеш не лише в квартирі, а й в будинку загалом, таки приходить. Втім, поки не всі розуміють, що ОСББ — це спільне господарювання, а не лише відповідальність його керівника, — каже Андрій Дмитерко.

Варто зазначити, що 10 ОСББ Чернігова вже висловили готовність об’єднатися в Асоціацію. Така інституція допоможе в реалізації не лише місцевих проектів, а й стимулюватиме братися до роботи з європейськими партнерами

За матеріалами ЗМІ