back

З підприємствами Чернігівщини обговорили можливості виробництва військової техніки

05-07-2018 | 14:15

Близько півтора десятка підприємств області взяли сьогодні участь у практичному семінарі на тему «Перспективні напрямки розробки та виробництва військової техніки, озброєння і матеріально-технічного забезпечення».

У лютому цього року облдержадміністрація та Державний науково-випробувальний центр ЗСУ провели робочу зустріч з Лігою оборонних підприємств України, де були представлені можливості промислових підприємств Чернігівщини. Сьогоднішня зустріч є логічним продовженням спільної роботи у зазначеній галузі вже з конкретними зацікавленими підприємствами, — зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.

Читати також: Розвиток оборонної промисловості: налагодження кооперативних зв’язків

У засіданні також взяли участь в.о заступника начальника Державний науково-випробувальний центр ЗСУ з наукової роботи Ігор Телевний, начальник 1285 Головного військового представництва Міністерства оборони України Олександр Терець, провідний науковий співробітник Державного науково-дослідного інститут авіації Сергій Богославець, представники профільного Департаменту ОДА.

Учасники семінару обговорили специфіку виробництва військової техніки та деталей у мирний час та під час особливого періоду. Розглянули й питання інтелектуальної власності. До слова, якщо підприємство береться за створення зразка власним коштом, напрацювання залишається його надбанням, якщо ж за державний кошт — надбанням профільного відомства.

Повідомили представникам підприємств і про джерела, де можна дізнатися реальну потребу війська.

Мова також йшла і про ремонт відпрацьованої техніки.

Нагадаємо, що чимало підприємств Чернігівщини вже задіяні у виробництві нових видів озброєння, а також імпортозаміщенні комплектуючих виробів для авіаційної та бронетехніки, високоточних засобів ураження тощо. Це, зокрема: ПАТ «ЧеЗаРа», НВО «Група компаній «МАГР», ДП «171-й Чернігівський ремонтний завод», ДП «НВК «Прогрес», ТОВ «НВП «Метекол» та інші.

Читати також: Чернігівські підприємства виготовили деталі для модернізованої ракети-носія «Антарес»

                           У Чернігові планують створити «Центр оборонних технологій»

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації