back

Президент про поліцейських, що захищають Україну на фронті і в тилу: Ви демонструєте справжній героїзм

05-07-2018 | 07:56

Президент Петро Порошенко відзначає важливий внесок українських поліцейських у захист нашої держави як від ворога на лінії зіткнення, так і від п’ятої колони, що намагається розхитати ситуацію в тилу.

«Справляє позитивне враження і той факт, що ряди поліції сьогодні все частіше поповнює глибоко вмотивована, мужня і патріотична молодь, яка вирішила присвятити своє життя захисту прав і свобод співвітчизників. Це дуже важливо, бо з перших днів існування нової поліції до її лав прийшли ветерани АТО, волонтери, які підтримували наших бійців на фронті», - сказав Петро Порошенко під час урочистого заходу з нагоди Дня Національної поліції України.                                                             

 «Ви разом з нами відродили престиж служби в поліції. Ви демонструєте справжній героїзм», - сказав Президент, додавши, що до Нацполіції прийшла талановита молодь, талановиті митці і спортсмени.

Він зазначив, що серед героїв-поліцейських  і двадцятитрьохрічний лейтенант поліції Андрій Ахременко. «Андрій, ризикуючи власним життям, ще до приїзду пожежників виніс із палаючої київської квартири п’ятьох дітей. З великою приємністю я підписав Указ про відзначення цього сміливого юнака державною нагородою», - сказав Петро Порошенко та подякував поліцейському за цей героїчний вчинок.

«Не можна не згадати, що Національна поліція України поруч зі Збройними Силами та іншими правоохоронними органами бере активну участь у відсічі і стримуванні агресії Російської Федерації  на Сході нашої країни, забезпеченні правопорядку на прифронтових територіях. Честь і хвала Національній поліції України», - особливо наголосив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх поліцейських, які загинули, виконуючи свій обов’язок, захищаючи державу та закон.

Президент зауважив, що підписав закон спрямований на захист прав дітей працівників поліції, які загинули під час виконання службових обов’язків, що, зокрема дає можливості отримувати виплати в разі втрати годувальника всім студентам, курсантам та іншим особам, які навчаються у відповідних закладах.

Глава держави підкреслив: «Гібридна війна тому і гібридна, що точиться вона не лише на лінії фронту, але й глибоко в тилу. Нова поліція у чіткій взаємодії із Службою безпеки України навчилася ефективно протидіяти п’ятій колоні, так званим корисним ідіотам. І всім тим, хто вільно чи не вільно, користі ради чи через елементарну короткозорість, грає ту чи інакшу роль в різноманітних російських сценаріях із внутрішньої дестабілізації України».

«Фахово протидіючи таким сценаріям, ви робите нашу країну сильнішою і наближаєте нашу, українську перемогу», - наголосив Петро Порошенко.

Президент виловив переконання, що поліцейські й надалі з гідністю будуть виконувати важливі завдання із протидії злочинності, захисту демократичних прав і свобод громадян нашої України.

Петро Порошенко від імені українського народу висловив велику вдячність поліцейським за службу.

Глава держави вручив високі державні нагороди поліцейським за особисту мужність, виявлену під час виконання службового обов’язку, вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю, високий професіоналізм.

Прес-служба Президента України