back

Україна і Сербія правильне місце для інвестування – Президент на діловому форумі у Белграді

04-07-2018 | 07:50

Президент Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Республіки Сербія разом з Президентом Сербії Александаром Вучичем взяв участь в українсько-сербському діловому форумі.

«Для мене велика приємність і честь зустрітися з представниками більше 100 компаній. Це демонструє великий інтерес, який Сербія має у співробітництві з Україною і Україна має у співробітництві з Сербією», - зауважив Глава держави.

Президент проінформував про впровадження реформ в Україні, зокрема макроекономічну стабілізацію і зростання ВВП, судову реформу, децентралізацію та розбудову інфраструктури, реформування енергетичного сектору, приватизацію, дерегуляцію. Окремо Петро Порошенко акцентував увагу на антикорупційних кроках, зокрема побудові антикорупційної вертикалі, забезпеченні прозорості системи державних закупівель тощо. Президент також повідомив, що планує завтра підписати Закон про валюту.

Глава держави також відзначив важливість підписаної сьогодні Угоди щодо продовження безвізових подорожей для сербів та українців з 30 до 90 днів. «Це не лише для туризму, а також і для бізнесу. Ми також полегшуємо обмін митною інформацією, що є важливим антикорупційним кроком», - додав він.

«Погоджуюсь з Президентом Сербії, що ми не обіцяємо нічого. Але ми дуже близькі до Угоди про вільну торгівлю між Україною та Сербією», - додав Глава Української держави.

«Якщо ви запитаєте, яке є правильне місце і час для інвестування? То моя відповідь буде: перше – Україна, друге – Сербія. Можливо, Александар (Вучич - ред.) має іншу думку, хто перший і другий. Але точно – це є список країн, які мають широкі перспективи для бізнесу», - резюмував Петро Порошенко.

У свою чергу, Президент Сербії також відзначив інтерес бізнесу до українсько-сербського ділового форуму. За його словами, було домовлено на найвищому рівні сприяти інвесторам двох країн. «Сьогодні з Президентом обговорювали перешкоди на шляху до Угоди про вільну торгівлю. І ми будемо працювати над їх ліквідацією», - зауважив він.

Александар Вучич висловив сподівання на покращення економічного співробітництва між країнами, відзначивши потенціал. «Прошу, щоб цей візит пана Порошенка став початком до інтенсивного покращення і розширення нашої економічної співпраці», - звернувся Президент Сербії до сербських та українських інвесторів.

Прес-служба Президента України