back

БатуринФест «Шабля»: в найкращих козацьких традиціях для сучасних українців

02-07-2018 | 12:10

В останні вихідні червня  Батурин перетворився на фестивальний майданчик.

Тут відбувся триденний БатуринФест «Шабля». Захід мав безліч локацій просвітницького, вишкільного, навчального та розважального характеру в найкращих традиціях козацького свята.

У день відкриття, 28 червня, гості відвідали літературно-поетичні галявини, виступи та презентації відомих українських поетів та художників, кобзарсько-лірницькі сцени. Відбулися молодіжні дебати "Конституція, право та державотворення". Окрім того — концерт гурту "Хорея Козацька" вуличні вистави театрів тощо.

Наступного дня — вишколи для молоді з різних регіонів України, турнір зі спортивного орієнтування, військово-історична реконструкція, кобзарські та бардівські сцени, квест "Стежками Конституції", виступи гуртів "Тінь Сонця" та "КораЛЛі", презентація фільму "Міф".

Родзинкою заключного дня став концерт на великій рок-сцені за участю Kozak System, "Варйон", "Телері", українська дискотека DJ-UA та нічний кінозал з фестивалем "Відкрита ніч" – Дубль 21 – 2018.

Не обійшлося і без майстер-класів, атракціонів для дітей. Можна було придбати цікаві сувеніри та посмакувати справжніми козацькими смаколиками.

Запропонували організатори й унікальну екскурсію на повітряній кулі над Національним історико-культурним заповідником «Гетьманська столиця».

Цими днями у Батурині також відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери. 

Відвідали новостворений фестиваль голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, народний депутат України Валерій Давиденко, представники облдержадміністрації та обласної ради.

— Погода не завадила фестивалю, лише довелося змінити кілька локацій. Ці три дні виявилися дуже насиченими. На заходах за попередніми підрахунками побувало близько 10 тисяч туристів. Вдалося майже все, що задумали. Поки можу сказати, що наступного року фестиваль буде дводенним, — зауважив перший заступник голови Батуринської ОТГ Валентин Потеруха.

 

Більше фото та відео можна знайти на офіційній сторінці Батуринфесту «Шабля» в Facebook.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації