back

Хід реалізації в області програми доступного житла проаналізували на нараді

17-07-2012 | 15:15

17 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів робочу нараду щодо впровадження в області іпотечного кредитування.

Як повідомив директор Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Анатолій Ярошевський, понад 250 чоловік готові взяти участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів і збирають необхідні довідки. 29 осіб вже надали фонду повний пакет документів для кредитування, які передано в „Укргазбанк”. Найближчим часом буде надано ще 6 пакетів документів. Також фонд планує заключити угоди про співпрацю з іншими банками.

За словами керуючого чернігівською філією „Укргазбанку” Сергія Матюшка, на сьогодні є 11 протоколів комісій з позитивним рішенням про кредитування, ще по 6 підготовлено висновки.

Набирає обертів і акредитація банками забудовників та об’єктів будівництва. Для активізації цієї роботи забудовникам рекомендовано подавати документи на акредитацію в максимальну кількість банківських установ.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації