back

Лави дипломованих правників поповнили випускники Академії Державної пенітенціарної служби

27-06-2018 | 12:19

Сьогодні на Красній площі Чернігова дипломи про освіту вручили 376 випускникам Академії Державної пенітенціарної служби. Освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста одержали 124 з них, бакалавра — 138 та магістра –114.

Спеціальне звання лейтенанта внутрішньої служби отримали 73 курсанта, а три відмінники навчання — звання старшого лейтенанта внутрішньої служби.

Дипломи з відзнакою кращим випускникам вручали заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, народний депутат України Микола Величкович, інші почесні гості. Від них же — традиційні в такий день напутні слова та найкращі побажання.

Куди б не завела вас доля, пам’ятайте про нашу Чернігівщину. Тут вам завжди раді і готові гостинно зустріти та, у разі потреби, підтримати і допомогти, — запевнив випускників голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Святкового настрою учасникам заходу додали показові виступи плац-параду та ансамблю барабанщиць Академії, а також артистів Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Завершило свято проходження урочистим маршем випускників Академії.

Варто згадати, що цей рік — ювілейний для навчального закладу, заснованого у 1978 році як Чернігівська школа удосконалення начальницького складу міліції. Академію ж Державної пенітенціарної служби було утворено розпорядженням Кабінету Міністрів України 2015 року.

Нині це провідний заклад вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що готує професіоналів у галузях права, цивільної безпеки, психології, економіки на бакалаврському та магістерському рівнях, докторів філософії, які забезпечують реалізацію пенітенціарної політики відповідно до національного законодавства та міжнародних стандартів. Академія надає можливість пройти військову підготовку на відповідній кафедрі, щоб її випускники стали надійним офіцерським резервом Збройних сил України.

Більше фотографій на офіційній сторінці Чернігівської ОДА в Facebook та на файлообміннику

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.