back

Вітання з нагоди Дня Конституції України!

28-06-2018 | 09:40

Шановні земляки!

Прийміть щирі вітання із Днем Конституції України!

Цей надзвичайно важливий політико-правовий документ, прийнятий 22 роки тому, окреслив найголовніші принципи, ключові права і свободи людини, визначив найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій країни, демократичні засади її розвитку на довгострокову перспективу.

Конституція заклала фундаментальні основи подальшого розвитку законодавства та правової системи нашої держави в цілому, увібравши у себе кращий світовий та український досвід законотворення.

Зміни, що зараз відбуваються в усіх сферах життя нашої держави, втілення принципів децентралізації і реформування адміністративно-територіального устрою, а також геополітичні та військові виклики, що стоять сьогодні перед Україною, засвідчують необхідність оновлення окремих положень Основного Закону, внесення виважених змін та доповнень, які б відповідали сучасним потребам людини та стратегічним пріоритетам нашої держави.

Конституція має бути тим дієвим гарантом та правовим орієнтиром, який окреслює шлях до розбудови європейської, економічно міцної, соціально захищеної, демократичної країни, де люди впевнено житимуть під надійним захистом закону.

Переконані: власним розумом та наполегливими зусиллями ми обов’язково зможемо досягти цієї мети, а наше споконвічне прагнення жити, працювати у вільній, суверенній та єдиній правовій європейській державі, за яку сьогодні проливають кров наші захисники, обов’язково втілиться у життя.

Тож від щирого серця бажаємо усім миру, злагоди, добробуту та процвітання.

Нехай величне свято Конституції єднає усіх нас та надихає на нові звершення задля розвитку і процвітання рідної Чернігівщини та подальшого успішного поступу України.

З глибокою повагою:

Голова облдержадміністрації                                                           Голова обласної ради

Валерій Куліч                                                                                         Ігор Вдовенко