back

В Чернігові вшанували пам'ять жертв війни

22-06-2018 | 14:26

Культурно-мистецькою меморіальною акцією «Кров людськая — не водиця» сьогодні, 22 червня, у Чернігові вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та всіх тих, хто віддав своє життя за перемогу над нацизмом.

До флеш-мобу, що відбувся біля П’ятницької церкви, долучилися заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, представники учнівської молоді, духовенства, ветеранських організацій та учасники АТО. Хвилиною мовчання присутні вшанували жертв війни та всіх загиблих героїв, які в різні воєнні часи захищали рідну землю від ворогів.

Заупокійну літію за полеглими відправили настоятель П’ятницької церкви, протоієрей Мирон Баран та настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, протоієрей Роман Кіник.

З поетичним словом на заході виступила голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок, на долю якої ще восьмирічною дівчинкою випало пережити лихо нацистських концтаборів.

До присутніх також звернувся учасник антитерористичної операції, розвідник 41-ого окремого мотопіхотного батальйону Альберт Черешко. Він висловив впевненість, що нинішня агресія східного сусіда проти України неодмінно скінчиться перемогою українського війська, а взаєморозуміння і злагода знову запанують на Донбасі.

Завершився захід спільним виконанням пісні-молитви Тараса Петриненка «Боже, Україну збережи».

Сьогодні ж від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, ветеранських, волонтерських, релігійних, громадських організацій, усіх учасників меморіального заходу до пам’ятників на місцях найбільш масових страт цивільного населення Чернігова за часів нацистської окупації відбулося покладання квітів.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації