back

Посли «Великої Сімки» побували на Чернігівщині

22-06-2018 | 10:13

З ходом реформ децентралізації на регіональному рівні ознайомилася група Послів «Великої Сімки», яка вчора, 21 червня, відвідала Чернігівську область.

До складу делегації увійшли Посол Канади Роман Ващук, Посол Франції Ізабель Дюмон, Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель, Посол Італії Давіде Ла Чечіліа, Посол Японії Шігекі Сумі, Посол Великої Британії Джудіт Гоф, Посол США Марі Л. Йованович, керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд Де Гроот.

До речі, наразі Групу підтримки України Послів країн «Великої Сімки», мета якої – забезпечення прогресу реформ в Україні шляхом надання скоординованих порад та допомоги українській владі, очолює Канада.

Під час неформальної зустрічі з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком було обговорено актуальні питання імплементації реформ у Чернігівській області та Чернігові, їх досягнення, успіхи та виклики. Відбулася змістовна розмова щодо «точок зростання» економіки регіону, процесів децентралізації, проблемних питань запровадження ринку землі в Україні, інвестиційного потенціалу області тощо.

У рамках візиту закордонні гості разом з Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг Кіптівської ОТГ, який створений за сприяння Програми “U-LEAD з Європою», а також відвідали Центр розвитку місцевого самоврядування в Чернігові, де зустрілися з головами ОТГ Чернігівщини та обговорили досягнення і виклики реформи децентралізації.

Крім того, делегація побувала в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області.

 

Читати також: Актуальні питання реформи децентралізації обговорили під час візиту Геннадія Зубка та Послів G7 до Кіптівської ОТГ

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації