back

Володимир Гройсман: контрабандні схеми на кордоні України будуть знищені

21-06-2018 | 16:44

За різними підрахунками, обсяг тіньових оборудок у деяких секторах економіки сягає 70-100 мільярдів гривень. Це гроші, які проходять повз державний бюджет. Відтак, Кабінет Міністрів України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України напрацював план, направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. Програма отримала назву «Україна без контрабанди».

Читати також: Уряд запропонував програму «Україна без контрабанди»

Про посилення боротьби з незаконним ввезенням товарів на митну територію України говорили сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради, що провів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Від Чернігівщини участь у заході взяли заступник голови ОДА Наталія Романова, представники територіальних органів Нацполіції, ДФС, Державної прикордонної служби, профільних структурних підрозділів.

Глава Уряду наголосив, що товари, які незаконно потрапляють в Україну, знищують вітчизняну економіку. Явище контрабанди — це руйнівний удар по промисловості і чесному бізнесу. Аби ситуація змінилася, варто об’єднати зусилля всіх дотичних структур.

— Це не разова акція. Тиск на  «схемщиків» зменшуватися не буде, — акцентував Володимир Гройсман. — Ми ретельно проаналізуємо роботу митниць, рішення будуть жорсткими. Так просто нічого не минеться. Будемо вдосконалювати систему, аби механізми боротьби були більш ефективними. А також направимо до Парламенту зміни до законодавства, які передбачають криміналізацію контрабанди та дій, що цьому сприяють.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації