back

Відбулося восьме засідання Громадської ради

20-06-2018 | 11:12

19 червня відбулося восьме засідання Громадської ради. У порядку денному — низка питань, що стосувалися різних аспектів життя Чернігівщини.

Передовсім громадськість наполягала на активізації роботи обласної влади стосовно включення пам’яток Чернігівщини до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щоб відповідний Центр ЮНЕСКО ще у поточному році встиг розглянути заявку Чернігова.

Гостру дискусію викликало наступне питання — створення в області «Центру реабілітації учасників АТО». Попри вжиті владою заходи щодо реабілітації учасників АТО, про що доповідали керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, проблема залишається гострою і потребує нестандартних комплексних підходів. Тому громадські активісти запропонували обласній владі створити спільну робочу групу, яка б досконально вивчила можливості, перспективи та концепцію створення такого Центру в області.

За ініціативою комітету інформації та комунікації Громадської ради, вирішено звернутися до народних депутатів України, Міністерства інформаційної політики, громадськості з пропозицією внесення змін до законодавства, які б спростили процедуру надання дозволів на теле- і радіомовлення у прикордонних районах Чернігівської, Сумської, Харківської та Одеської областей.

Ще одна пропозиція громадськості стосувалася забезпечення інвалідів, соціально-незахищених верств населення безкоштовним діагностичним обстеженням на комп’ютерному томографі. Вирішено звернутися з цього питання до депутатів обласної ради, облдержадміністрації з проханням виділити кошти з обласного бюджету на ремонт томографа.

Члени Громадської ради, які ще чотири роки тому звернули увагу на відсутність системи очищення і знезараження стоків у Чернігівському обласному протитуберкульозному диспансері, підтримали пропозицію про необхідність спорудження такої системи та виділення на неї коштів з обласного бюджету.

Участь у засіданні Громадської ради взяли заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

 

 

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації