back

Влада та громадськість закріпили на папері свої наміри про співпрацю у сфері культурно-просвітницької діяльності

19-06-2018 | 12:24

Угоду про партнерську співпрацю між Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації і Громадською організацією «Українська Ініціатива» підписали їх очільники – директор Департаменту Олександр Левочко та голова правління ГО Юрій Косенко сьогодні, 19 червня.

Сторони домовилися про поглиблення співпраці у сфері культурно-просвітницької діяльності, зокрема, національно-патріотичного спрямування; проведенні спільних акцій з ушанування пам’яті борців за незалежність України; протидії російській агресії.

Ще один напрям – міжнародна співпраця, зокрема, за участі партнерів та Закордонних Частин ГО «Українська Ініціатива». Ідея полягає в популяризації української культури за кордоном, ознайомленні українських громадян з досвідом іноземних країн, зміцненні європейського вибору України та успішного просування шляхом становлення незалежної демократичної держави.

Крім того, планується розробка та реалізація спільних проектів, спрямованих на зміцнення горизонтальних зв’язків між різними регіонами України. Першим етапом такої співпраці стала організація виступів творчих колективів Чернігівщини на Донбасі в березні цього року. Концерти відбулися за безпосередньої участі та сприяння саме ГО «Українська Ініціатива».

Учасники Угоди також задекларували готовність до співробітництва у видавничій діяльності, організації наукових заходів тощо.

– Наша співпраця розпочалася минулоріч. За цей час спільно з ГО «Українська Ініціатива» ми реалізували вже чимало проектів. Серед них – встановлення меморіальних дощок, проведення масштабних культурно-просвітницьких заходів із залученням делегацій з інших регіонів України, повернення із забуття імен українських письменників, політичних та громадських діячів – уродженців Чернігівщини. У планах на майбутнє – нові спільні проекти, – зазначив Олександр Левочко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації